Terug naar het overzicht

KLERENZOOI Sprekers Sessies

JOIN THE SUSTAINABLE MOVEMENT! 💚
Duurzaamheid staat centraal voor ons binnen KLERENZOOI, de laatste editie van dit jaar hebben we onze focus hierin vergroot. Speciaal voor onze bezoekers hebben we een bijzondere line-up van sprekers samengesteld, die zich inzetten voor een betere wereld. Deze inspirerende sprekers zullen hun inzichten en expertise delen over verschillende aspecten van duurzaamheid; van milieubewust consumeren tot aan onderwerpen als mensenrechten in de textielbranche.

Tijdens het evenement op zondag 17 september vinden er drie sprekers sessies plaats, mede mogelijk gemaakt door Rachel Castillo en Arlette Coenradi (Utrechtse Moderevolutie). Allebei geven zij individueel een presentatie over een onderwerp dat hen aan het hart gaat én bundelen zij vervolgens hun krachten tijdens een gezamenlijke laatste spreeksessie.

Mensenrechten in de kledingindustrie
Rachel Castillo is onze eerste spreker. Ze heeft een tijd in India gewoond, waar ze veel fabrieken heeft gezien. Sinds een jaar woont ze weer in Amsterdam en helpt ze merken met het respecteren van mensenrechten. Zij komt spreken over de essentie van mensenrechten, wie waar verantwoordelijk voor is, waarom het belangrijk is dat modebedrijven hier meer mee bezig gaan, hoe ze dit kunnen doen en wat je kan doen als consument.

Duurzaam mode: hoe maak je impact?
We weten allemaal dat mode vervuilend is voor onze planeet. Maar weet je ook waar dat precies aan ligt? Arlette van de Utrechtse Mode Revolutie neemt je in een vogelvlucht mee door de wereld achter jouw kledingstuk. Van productieproces tot de winkel, naar jouw kast en het leven erna. Daarnaast deelt ze handige tips en tricks voor tijdens het shoppen. Want als je weet waar de impact zit, aldus Arlette, weet je ook waar jij als consument het verschil kunt maken.

Het zullen interactieve spreek sessies zijn waarbij het publiek betrokken kan worden en ideeën kan uitwisselen over hoe we allemaal een verschil kunnen maken. Zondag 17 september belooft hierdoor een boeiende dag te worden vol inspiratie en kennis over duurzaamheid. Help jij samen met ons om de wereld een stukje beter te maken? We zien je daar!

Instagram: @klerenzooizwolle
Fotocredits foto rechts: Valerie van der Horst

Info

Zo 17 sept. 2023  | Gratis

15.00 uur: Mensenrechten in de kledingindustrie
Rachel Castillo

16.00 uur: Duurzaam mode: hoe maak je impact?
Arlette Coenradi | De Utrechtse Moderevolutie

17:00 uur: Laatste sprekers sessie
Rachel Castillo x De Utrechtse Moderevolutie