Praktische Info

Terrein info

Routebeschrijving

Openingstijden

Standaard hanteren we onderstaande openingstijden, maar het kan zijn dat we een programma wat eerder laten beginnen of dat we langer door gaan. Dan vermelden we dat bij het programma.

Vrijdag: 16:00 – 23:00 uur
Zaterdag: 13:00 – 23:00 uur
Zondag: 11:00 – 23:00 uur

Uitzonderingen
Zaterdag 2 sept: 13:00 – 19:30 uur
Zondag 3 sept: 11:00 – 16:00 uur
Zondag 10 sept: 11:00 – 17:00 uur

Routebeschrijving

Het terrein van Hanze Art Station ligt aan de Station zuidzijde (Spoorzone), naast de fietsenstalling. Het braakliggende terrein achter Perron 038 is getransformeerd naar een heus festivalterrein. Het terrein is goed bereikbaar te voet en per fiets.

Navigatieadres
De ingang van Hanze Art Station is ter hoogte van Hanzelaan 242 en bevindt zich tegenover parkeergarage Lübeckplein net naast de fietsenstalling aan de station zijde. Kijk uit naar een grote roze met gele poort. Daar is de ingang van het festivalterrein.

Kom je met de trein of bus?
Neem dan de uitgang Zuidzijde, sla rechts af en direct na de fietsenstalling vind je de ingang van Hanze Art Station.

Parkeren
Parkeren kan in parkeergarage Lübeckplein (Hanzelaan) of op het P+R terrein Hanzelaan.

Huisregels

Bij aankoop van een tickets gaat u akkoord met de huisregels van Hanze Art Station.

Door het betreden van het festivalterrein wordt toestemming gegeven voor het gebruik van gemaakte foto’s voor publicitaire doeleinden. Het kan dus zijn dat je bij een evenement op de foto komt. Als je dat niet wenst, dan kun je dat bij de fotograaf aangeven.

Daarnaast willen we je er op wijzen dat je zelf verantwoordelijk bent voor je kinderen. Hou ze goed in de gaten.

Op het festivalterrein geldt een verbod voor:

 • Drugs, wapens, glaswerk en blik
 • Paraplu’s (poncho’s zijn wel toegestaan)
 • Meegebracht eten en drinken
 • Spuitbussen met drijfgas (deodorant / zonnebrand)
 • Alcoholverkoop aan personen onder de 18 jaar, bij twijfel vragen we naar de ID
 • Roken in de tenten
 • Wildplassen
 • Het dragen van clubkleding (bijv. motor- of voetbalclubs)
 • Gaspatronen
 • Flyeren
 • Collecteren
 • Honden
 • Hoogte opnamen te maken
 • Te vliegen met een drone boven of in de nabijheid van het festivalterrein
 • (Brom)fietsen of andere voertuigen

Houd je aan de aanwijzingen van de organisatie, beveiliging en politie. Wanneer je je niet houdt aan de aanwijzingen van de organisatie, beveiliging of politie in het kader van de openbare (rechts) orde, kun je van het terrein verwijderd en aangehouden worden.

De organisatie is niet aansprakelijk voor letsel of andere schade als gevolg van bezoek aan het festival.

RECYCLE JE BEKER BIJ DE BAR | Help mee aan een betere wereld!
Onze bekers zijn 100% recyclebaar als ze schoon (zonder bijvoorbeeld zand, sigarettenpeuken of ketchup) worden ingeleverd bij de bar. Om dit recycleproces te bekostigen, vragen we een eenmalige recyclebijdrage van € 1,50. Er zit geen statiegeld op de bekers.

Hoe werkt het?

 1. Bij je eerste drankje betaal je een eenmalige recyclebijdrage van € 1,50 (of een halve munt)*.
 2. Bij volgende drankjes, lever je jouw beker in en betaal je alleen voor je drankje.
 3. Beker kwijt? Dan betaal je bij een nieuw drankje opnieuw een recyclebijdrage van €1,50.
 4. Je laatste beker lever je in bij de recyclebakken bij de bar of uitgang.

*Heb je een betaald ticket? Dan zit de recyclebijdrage bij de ticketprijs in. Je ontvang een token bij het scannen van jouw ticket. Dit token kan je inleveren bij de bar als je jouw eerste drankje besteld.

Zo verminderen we samen de verspilling van plastic!

Genoeg ruimte om je fiets te plaatsen.
Voor sommige optredens is een ticket noodzakelijk. Vaak kan je gewoon gezellig langs komen om te genieten op het terrein. De ingang van Hanze Art Station is ter hoogte van Hanzelaan 242 tegenover parkeergarage Lübeckplein (naast de fietsenstalling). Kijk uit naar een grote roze met gele poort. Daar is de ingang van het festivalterrein.
Hier is altijd wel kunst te bewonderen van verschillende kunstenaars!

Veelgestelde vragen

Wat is Hanze Art Station?

Deze zomer biedt de Spoorzone van Zwolle plek aan Hanze Art Station, een urban art festival in de nabijheid van de historische binnenstad. Tegen het decor van rijdende treinen genieten bezoekers en bewoners van de stad, onder het genot van een hapje en een drankje, van een gevarieerd aanbod aan kunst, muziek, dans, theater en film. Lees er meer over.

Moet ik entree betalen?

Hanze Art Station is, tijdens de openingstijden vrij toegankelijk, tenzij er een programma plaats vindt. Dan kan het zijn dat het hele terrein alleen toegankelijk is op vertoon van een ticket. Als dat zo is, dan staat dat bij het programmaonderdeel aangegeven. Als er geen optreden gepland staat kun altijd langskomen in het Hanze Café voor een hapje en een drankje of om de kunst in en de zeecontainers te bewonderen.

Op Hanze Art Festival wordt op vrijdag, zaterdag en zondag een gevarieerd aanbod aan kunst, muziek, dans, theater en film geprogrammeerd. Een deel van het programma is gratis en voor een deel van het programma is een entreeticket noodzakelijk.

Bekijk het programma voor meer informatie.

Ik wil graag een bedrag overmaken (pay what you can). Hoe doe ik dat?

Bij sommige voorstellingen kun je achteraf zelf je waarde bepalen via het pay what you can systeem. Heb je dat op het terrein even gemist? Of wil je dat niet via je telefoon doen? Gebruik dan deze link om een betaling te starten. Het ticket dat je in je mail krijgt, kun je later weer verwijderen.

Wat zijn de openingstijden van Hanze Art Station?

Standaard hanteren we onderstaande openingstijden, maar het kan zijn dat we een programma wat eerder laten beginnen of dat we langer door gaan. Dan vermelden we dat bij het programma.

Vrijdag: 16:00 – 23:00 uur
Zaterdag: 13:00 – 23:00 uur
Zondag: 11:00 – 23:00 uur

Moet ik met munten betalen?

Wanneer het druk is op het terrein, dan kan het zijn dat consumpties met munten betaald moeten worden. Dit doen we om de effectiviteit bij de bar op die momenten te bevorderen en daar heb jij als bezoeker voordeel van. Indien er sprake is van het betalen met munten, dan staat dit bij de entree aangegeven. 1 munt = € 3,-. Er wordt ook gewerkt met halve munten.

Indien we niet met munten betalen, dan kan je met PIN betalen bij de bar. We zijn een cashless event. Het is dus niet mogelijk om met cash te betalen.

LET OP: bij de entree staat duidelijk aangegeven als we met munten gewerkt wordt. Indien we met munten werken, zijn die bij de ingang van Hanze Art Station te koop.

Kan ik op het terrein ook nog een kaartje kopen?

Ja! Als de voorstelling niet is uitverkocht, is het zeker mogelijk om tijdens openingstijden bij de infokiosk een kaartje te kopen.

Ik ben mijn tickets kwijt. Wat nu?

Als je jouw tickets kwijt bent, dan kan je via de website van Eventix deze procedure doorlopen om je tickets weer op te vragen.

Het event wordt afgezegd, bijvoorbeeld doordat het heel slecht weer is. Krijg ik mijn geld terug?

Als een optreden niet door gaat, dan storten we uw geld terug. Dit heeft u dan binnen enkele dagen op uw rekening staan.

Is het terrein rolstoeltoegankelijk?

Hanze Art Station is (grotendeels) toegankelijk met een (elektrische) rolstoel. Het is een ‘ruig’ terrein. Dat betekent dat het niet overal gelijk is, er grind ligt en op sommige stukken houtsnippers. Er is een ‘weg’ over het terrein goed verhard, maar als je daar van af gaat is het wat zanderig en kan door de regen wat lastiger begaanbaar zijn. Het terrein is echter grotendeels goed toegankelijk door de grindweg die er over heen loopt. Je kan bij alle tenten, de bar, wc’s, en het hoofdpodium komen.

We hebben metalen ‘ramps’ op het terrein zodat je in en uit de verschillende tenten kan komen. Daar ligt namelijk een houten vlonder vloer in, die iets hoger is dan de grond. Ook is er binnen in het ‘seinhuis’ een toilet aanwezig waar je met een (elektrische) rolstoel in kan.

Mocht je langs willen komen? Helpen we graag mee als dat nodig is. Het is dan handig om even te melden bij mijn collega’s die aanwezig zijn, zij zijn herkenbaar aan een rood shirt, of lopen met een portofoon. Dan kunnen we samen kijken waar mogelijk ondersteuning praktisch kan zijn.