Terug naar het overzicht

Workshop van Bauke Vermaas, de stadsdichter van Zwolle

Bauke Vermaas, de stadsdichter van Zwolle brengt dit openingweekend twee workshops. Eentje voor kinderen vanaf 8 jaar en eentje voor volwassenen die aan de slag willen met dichten.

 

Hanze Kids Station (vanaf 8 jaar) | 13:00 uur
Woordzoeken en gedichten maken
Dichten is niet moeilijk, wel leuk! Dat ga je ontdekken in deze workshop met de stadsdichter van Zwolle. We gaan schrijven en schrappen, knippen en plakken, kortom: lekker spelen met woorden. Na afloop heb je een miniboekje met je eigen gedicht(en), waarin je thuis misschien nog wel verder schrijft!

Hanze Doen | 15:00 uur
Een spoor van woorden – poëzieworkshop met de Stadsdichter
Iedereen kan dichten en je leert het door te doen. In deze workshop ga je met Stadsdichter Bauke Vermaas op zoek naar woorden om poëzie van te maken. Met creatieve opdrachten boor je inspiratie aan om zelf een gedicht te schrijven. Ervaring is niet vereist, zin in schrijven wel.

Meer over Bauke
Bauke Vermaas is al haar hele leven gek op lezen en met woorden spelen. Sinds januari 2023 is zij de stadsdichter van Zwolle en probeert ze wat er speelt in de stad in  poëzie te vangen. Je leest haar stadsgedichten via www.stadsdichterzwolle.nl of op Instagram.

Fotocredits: Annette Hagemeijer

Tickets

Za 15 juli 2023 | 13.00 uur en om 15:00 uur | gratis (ticket noodzakelijk)